Concertagenda Het Bruggenhuis (onder voorbehoud wijzigingen)

Zomersessies en Lionel Beuvens inviteert: vrije bijdrage

Osama Abdulrasol & Lode VercamptZondag 30 april - 11:00

Wereldmuziek

Line-up

OSAMA-ABDULRASOL-LODE-VERCAMPT-1024x406.jpeg

Ook dit is weer een gedroomd duo voor een heel mooi zondagconcertje. De van Irak afkomstige Osama Abdulrasol is een bijzonder veelzijdige artiest. Hij bespeelt op meesterlijke wijze de Qanûn, een soort van Oosters hakkebord dat met de vingers wordt bespeeld. Wij hebben hier al meermaals mogen genieten van zijn betoverende muziek. Hij speelt zowel bij grote klassieke of jazzorkesten als in Oosterse groepen, bij balletgezelschappen en pop en jazz artiesten en dat over heel de wereld. In cellist Lode Vercampt vond hij een al even gedreven en veelzijdig muzikant. Lode speelt al jaren mee in het Osama Abdulrasol Quintet. Beide voelen elkaar heel goed aan en dat voert hun gezamenlijke muziek naar ongekende hemelse hoogtes. Dit wordt ons laatste zondagconcertje van het seizoen en een om nu al naar uit te kijken!

49 steps to heavenDonderdag 4 mei, 20:30

Line-up

47151.jpeg

Altijd weer een bijzondere en unieke gebeurtenis als drummer Lionel Beuvens zijn eigen muziek in 't Bruggenhuis komt voorstellen. Na z'n eerste twee, eigentijds klinkende albums, "Trinité" en "Earthsong", presenteert Lionel Beuvens nu dit ambitieuze nieuwe project onder het label Hypnote Records: 49 Steps to Heaven. De keuze van de muziek op dit derde album bevestigt de rijkdom van zijn repertoire, gevoed door de Afrikaanse muziek, Bach via Radiohead, Steve Coleman, Count Basie tot bij John Coltrane. Sterke, contrasterende en complementaire persoonlijkheden, die de uitzonderlijke muzikant Lionel Beuvens als componist enigszins omschrijven. De zorgvuldig vormgegeven schrijfstijl van Lionel Beuvens geeft de musici toch ook weer alle ruimte om hun improvisatietalent volop te ontketenen en zeker bij muzikanten van het kaliber als Manuel Dunkel (tenorsax), Alexi Tuomarila (piano), Brice Soniano (contrabas) en niet in de laatste plaats Lionel Beuvens...Dat wordt weer genieten van véél schoonheid en talent dus!

Remorque - Benjamin Sauzereau QuartetDonderdag 11 mei - 20:30

Jazz

Line-up

Benjamin-Sauzereau-gitaar.-Foto-Jeanschoubs.jpg

De Frans-Belgische gitarist Benjamin Sauzerau is een onwaarschijnlijke bron van creativiteit en inventiviteit. Deze keer kunt u getuige zijn van alweer een nieuw klinkend geesteskind: Remorque. Een aanhangwagen als concept? Moet kunnen! Kamermuziek met improvisatorische poëtische interventies en een heel speciale bezetting van viool: Amèle Metlini, Cello: Annemie Osborne, Pedalsteel gitaar: Vitja Pauwels, Gitaar: Benjamin Sauzerau. Namen die stuk voor stuk klinken als een klok, maak hier dus toch maar wat tijd voor vrij om erbij te kunnen zijn!

Sud CanticaDonderdag 25 mei - 20:30

Volksmuziek

Line-up

kPKJo2Ld8bGZ3kHs0QUD5zuIXmDV2NdTtWfM1hI8.jpg

Sudcantica is ontstaan in 2018 uit verschillende muzikanten en vrienden die een open bezetting wilden creëren waarin ze hun liefde voor de traditionele muziek van Zuid-Italië konden uiten. Hun repertoire is gebaseerd op tientallen jaren van etno-musicologisch onderzoek dat uitgevoerd werd in heel Zuid-Italië. Hun liederen worden begeleid door typisch Zuid-Italiaanse instrumenten: zampogna (doedelzak), chitarra battente (volksgitaar), marranzano (mondharp), tamboerijnen, castagnetten, accordeon en viool. Hun vorig bezoek aan het Bruggenhuis (2019) zinderde nog lang na en weet: het is altijd een feest om dit Siciliaanse muzikaal geweld bij te wonen!

StadlanderDonderdag 1 juni - 20:30

Jazz

Line-up

img050.jpg

Stadlander is de band rond de Gentse Jazzpianist Stijn Engels, waarin hij zich van zijn meest persoonlijke kant laat zien. Hier krijgen zijn eigen muzikale creaties vorm en vinden ze hun weg naar de buitenwereld, onder impuls van zijn fantastische medemuzikanten. Vorig jaar hebben wij hier in 't Bruggenhuis al een voorsmaakje gekregen van hun muziek en het bleek een zeer aangename ontdekking voor velen. De muziek is als een stad–lander, soms hectisch als het bruisende stadsleven en soms dromerig tot in de verste landelijke vertes. Lyrisch, impressionistisch, soms uitbundig ritmisch, geworteld in de rijke jazztraditie waarbij een knipoog naar de blues nooit ver weg is. Stijn komt zijn debuut album Stadlander aan ons voorstellen en vormt tegelijkertijd een heel mooie afsluiter van ons seizoen!

SuuraDonderdag 8 juni - 20:30

Jaaz & Beyond

Line-up

suura - 2.png

Suura is het akoestische quartet van gitarist Nicolas Van Belle dat op zoek gaat naar de grenzen van stilte, vrijheid en klank. Ze putten hun inspiratie uit verscheidene genres zoals (Scandinavische) folk, jazz, kamermuziek , om zo hun eigen klankspectrum te vormen. De muziek spiegelt zich aan de natuur als het neervallen van de bladeren, het opdwarrelen en neerstrijken van zand. Poëzie als muziek dus of omgekeerd. Zij komen deze avond hun debuut album release voorstellen: Stuve

Bekijk Live Concert via YouTube filmpje

Rony Verbiest Trio, 22 november 2018.

Bluesette met trio Rony Verbiest Bekijk dit event op fb >>

Maandelijks Jazz concerten

Wij bieden in voor- en najaar maandelijks concerten met veel jazz, maar ook wereldmuziek en klassieke muziek komen aan bod. Tijdens de zomermaanden doen wij regelmatig zomersessies. Elke maand valt er wel iets te beleven in het Bruggenhuis. Volg ons op onze facebook pagina.

Jazz is vrije muziek, is levende muziek, is puur avontuur... Jazz staat bovendien open voor muziek uit alle windstreken, is soms stormachtig, soms windstil, het kan alle kanten opgaan. Daarom bestaan er misschien wel meer dan 1000 soorten jazz. Jazz is allang niet meer in een hokje te vangen. Maar iedere jazzmuzikant is op zoek naar schoonheid, naar ontroering, ieder op zijn eigen manier. Het Bruggenhuis probeert hun pad te volgen, van jong talent tot de gevestigde waarden, langs alle kruispunten van de muziek. Een ding staat vast: muziek en vooral jazzmuziek moet je live kunnen beleven en het Bruggenhuis biedt daarvoor een unieke intieme sfeer, geliefd bij de muzikanten en door het publiek...

Nieuwsbrief Het Bruggenhuis

Voor meer nieuws over concerten en andere info over taverne en jazzcafé Het Bruggenhuis.
privacybeleid