Concertagenda Het Bruggenhuis (onder voorbehoud wijzigingen)

Aanvang 21.00 uur

Zomersessies en Lionel Beuvens inviteert: vrije bijdrage

DAMAST DUOZondag 7 oktobrt 2018

Wereldmuziek

Line-up

  • Shalan Alhamwy - viool
  • Jonas Malfliet - accordeon
Damast duo.jpg

Met Damast brengen violist Shalan Alhamwy en accordeonist Jonas Malfliet muziek die je tegenkomt op weg van België, via de Balkan naar Damascus. In hun composities versmelten zij immers de Arabische lyriek met de West Europese tradities. Pianist, accordeonist Jonas Malfliet toerde door Europa, China, Congo en Zuid-Afrika en is lid van Wouter Vandenabeele's Olla Vogala. Ook de Syrische componist, violist Shalan Alhamwy is lid van Olla Vogala. Hij volgde een klassieke opleiding in de Arabische muziek. Het Damast duo komt in het Bruggenhuis hun nieuwe cd Safar voorstellen. Verwacht u aan een beeldrijke, spannende muzikale zwerftocht met héél schone vergezichten! Aanvang 14.30 uur!

LADY BLAXXVrijdag 12 oktober, 21.00 uur

Pop - Soul

Line-up

42059098_1054329374724691_3828130661894455296_n.jpg

Lady Blaxx is een gloednieuwe 6 koppige pop-soul band uit Geraardsbergen rond zangeres Raissa Peeters. Op vrijdag avond verzorgen zij een eerste try-out in 't Bruggenhuis. Met haar heerlijke diepe soulstem kan Lady Blaxx soms ook ongenadig zalig hoog uithalen, u bent gewaarschuwd en wij zijn benieuwd! Try-out: vrije bijdrage voor de muzikanten

PHILLIPPE LEMM TRIODonderdag 18 oktober 2018

Hedendaagse jazz

Line-up

  • Phillippe Lemm - Drums
  • Angelo Di Loreto - piano
  • Jef Koch - bas
9200000096604536.jpg

Een eigentijds New Yorks trio dat boeit, verrast en inspireert. De van oorsprong Amsterdamse drummer Philippe Lemm vertrok na zijn Amster-damse conservatoriumtijd 7 jaar geleden naar New York. Aan de Manhattan School of Music ontstond zijn eigen pianotrio waarmee hij ook regelmatig buiten de V.S. toert. Naast Philippe bestaat het trio uit pianist Angelo Di Loreto en contrabassist Jeff Koch. Zij presenteren in 't Bruggenhuis hun nieuwe album City Birds. Tijdens het beluisteren voel je de energie en urgentie van een grote stad als New York, met rijke composities die geworteld zijn in de traditie van zowel de klassieke-, pop- en jazzmuziek op het ritme van deze tijd. In 2015 won het Philippe Lemm Trio de B-Jazz International Contest en werd Lemm winnaar als Beste Solist. Het optreden in 't Bruggenhuis maakt deel uit van een Europese Toer waarbij het trio haar nieuwe cd City Birds komt voorstellen.

SANO DUOZondag 28 oktober 2018

Hedendaags - Wereldmuziek

Line-up

  • Sara Salvérius - accordeon
  • Edwin Vanvinckeroye - viool, zang
Edwin - sara (2).jpg

Op deze zondagnamiddag laten wij u nog eens laten genieten van het warme accordeonspel van Sara Salvérius. Zij was hier al eens te gast samen met violist Wouter Vandenabeele en met haar solo voorstelling "Trapped in Sight". Deze keer komt zij het duo Sano met violist, zanger Edwin Vanvinckeroye voorstellen. Minimalistische, intimistische, repetitieve, filmische en aangrijpende muziek, zo maar op een zondagnamiddag aan de Dender... Aanvang: 14.30 uur!

Bekijk Live Concert via YouTube filmpje

Martin Balogh & The Gipsy Devils, 25 januari 2018.

Op 25 januari bracht Martin met zijn Gipsy Devils een hommage aan Django. Bekijk dit event op fb >>

Maandelijks Jazz concerten

Wij bieden in voor- en najaar maandelijks concerten met veel jazz, maar ook wereldmuziek en klassieke muziek komen aan bod. Tijdens de zomermaanden doen wij regelmatig zomersessies. Elke maand valt er wel iets te beleven in het Bruggenhuis. Volg ons op onze facebook pagina.

Jazz is vrije muziek, is levende muziek, is puur avontuur... Jazz staat bovendien open voor muziek uit alle windstreken, is soms stormachtig, soms windstil, het kan alle kanten opgaan. Daarom bestaan er misschien wel meer dan 1000 soorten jazz. Jazz is allang niet meer in een hokje te vangen. Maar iedere jazzmuzikant is op zoek naar schoonheid, naar ontroering, ieder op zijn eigen manier. Het Bruggenhuis probeert hun pad te volgen, van jong talent tot de gevestigde waarden, langs alle kruispunten van de muziek. Een ding staat vast: muziek en vooral jazzmuziek moet je live kunnen beleven en het Bruggenhuis biedt daarvoor een unieke intieme sfeer, geliefd bij de muzikanten en door het publiek...

Nieuwsbrief Het Bruggenhuis

Voor meer nieuws over concerten en andere info over taverne en jazzcafé Het Bruggenhuis.
privacybeleid