Concertagenda Het Bruggenhuis (onder voorbehoud wijzigingen)

Aanvang 21.00 uur

Zomersessies en Lionel Beuvens inviteert: vrije bijdrage

ZOMERSESSIES IN 'T BRUGGEHUISIedere vrijdag van juli en augustus

Line-up

zomersessies - 2.jpg

Iedere vrijdag van juli en augustus organiseren wij de zomersessies aan het terras van 't Bruggenhuis met jazz, blues en wat al niet meer. Vrije bijdrage, aanvang 20.00 uur Vrijdag 12 juli géén concert, maar zaterdag 13 juli: Feest met 10 jaar Bruggenhuis!

BLACK LABELVrijdag 5 juli - 20.00 u

Line-up

 • Remko Van Damme - gitaar, zang
remko1.jpg

We beginnen de zomersessies met een intimistisch solo blues concert door The one man band Black Label met en door gitarist, zanger Remko Van Damme. De vele lofbetuigingen aan het adres van Black Label liegen er niet om. Deze one man band van Skinny fingers Remko, weet op eigentijdse manier de muzikale traditie van de Mississippi Delta blues levend te houden. Vanaf zijn eerste optreden deelde Remko het podium met vermaarde artiesten als Jokke Schreurs en Koen De Cauter en verzorgde hij het voorprogramma van blueslegende Mac Arnold en de Amerikaanse Alt Country groep Slim Cessna's Auto Club.

HIJAZZaterdag 13 juli - 16.00 u

Wereldmuziek

Line-up

 • Christer Aerts - percussie
 • Moufadhel Adhoum - oud
 • Niko Deman - piano
 • Rui Salgado - bas
Hijaz 2.jpg

De formatie Hijaz versmelt de Oosterse muziek met de Westerse jazz op een volstrekt eigen en natuurlijke wijze. Ritmiek en mystiek gaan hand in hand en dat doen ze al 10 jaar lang op vele internationale podia. Ze hebben ondertussen al een 3 tal cd's uitgebracht; elke cd van Hijaz is een juweeltje en ter gelegenheid van 10 jaar Hijaz, komt daar nu een 4e speciale editie bij. 10 jaar Bruggenhuis & 10 jaar Hijaz special birthday concert

GHYSBERGH' S ALLSTARS BANDZaterdag 13 juli - 20.00 u

jazz

Line-up

 • Marc Godfroid - trombone
 • Lode Mertens - trombone
 • Dieter Limbourg - sax
 • Lionel Beuvens - drums
 • Hendrik Van Attenhove - bas
 • Rony Verbiest - accordeon
 • Philippe Thuriot - accordeon
Systeme-BelgeL-1.jpg

Een feestband voor ons avondconcert, speciaal samengesteld ter gelegenheid van 10 jaar Bruggenhuis, met veel 5 sterren talent uit Geraardsbergen: Lode Mertens, Marc Godfroid, Lionel Beuvens aangevuld met Dieter Limbourg en Hendrik Van Attenhove, met als speciale gasten: Rony Verbiest en Philippe Thuriot. Want Geraardsbergen is een levendige jazzstad vol jazzmuzikanten en live concerten en het Bruggenhuis trekt wat dat betreft al 10 jaar met veel plezier aan de kar. De muzikanten van deze avond behoeven eigenlijk geen verdere toelichting. Het is een Special Birthday-band vol grootse muzikanten voor een éénmalig concert: 10 jaar Bruggenhuis... Wie wat wenst te eten kan dat doen van 18u tot 21u, maar enkel op reservatie: hetbruggenhuis@telenet.be of 054/244889

MOJO BLUES GANGVrijdag 19 juli - 20.00 u

Blues

Line-up

 • Filip Verbeke - gitaar, zang
 • Erwin Sluyter - bas
 • Marc Tack - drums
mojo-blues-band-c-a-19c42f6.jpg

Nog maar eens wat blues aan de Dender, deze keer The Mojo Blues Gang met gitarist, zanger Filip Verbeke. Een trio dat goed is voor de wat ruigere blues, met eigen nummers en covers gaande van Joe Louis Walker tot Buddy Guy en Bernard Allison. Met Erwin Sluyter op bas en Marc Tack drums oftewel: Mr. Mojo Hand Taylor, Mr Eddy Floyd en Mr A.C. Dynamite. Dynamite aan de Dender dus met The Mojo Blues Gang!

JazziganeVrijdag 26 juli - 20.00 u

Line-up

Jazzigane.jpg

Jazzigane met Vincent Cambron was er tijdens een vorige editie van de zomersessies ook bij. Vincent Cambron is één van de Hollandse Django vertolkers en was dit voorjaar ook te gast bij de Roma-dag in Gent. Bassist Biske Limberger maakt deel uit van de legendarische gipsy formatie de Piotto's van de Limberger familie. Gypsy Swing time dus aan de Dender en het is altijd een verrassing om te zien wie er mee komt, maar swingen zal het!

Fernant ZesteVrijdag 2 augustus, 20.00 uur

Blues

Line-up

Fernant-Zeste-1.jpg

Singer-songwriter Fernant Zeste doet na de Gentse feesten ook het Bruggenhuis aan. Daarvoor brengt hij mondharmonica talent Olivier Vander Bauwede mee. De muziek van Fernant Zeste is stevig verankerd in de blues, maar ook beïnvloed door b.v. The Black Keys, Jon Spencer, P.J.Harvey en Dan Auerbach. Hij heeft ondertussen al 4 cd's op z'n naam staan en al op ontelbare podia overal in Europa gestaan. Op 2 augustus komt ook het Bruggenhuis daar nog eens bij. Mondharmonica speler Olivier Vander Bauwede is een opkomend talent dat al het podium heeft gedeeld met Nils de Caster, Guy Verlinde en Bruno Deneckere om maar wat namen te noemen. Dat zal dus zeker een heel mooie avond opleveren!

MoustashVrijdag 9 augustus, 20.00 uur

Chanson Belge

Line-up

Promofoto_moustash-2.jpg

Eindelijk komen de mannen van Moustash nog eens af naar 't Bruggenhuis. Eerdere pogingen resulteerde in gekwetste vingers en ander ongemak, hopelijk lukt het deze keer! Hun eerste bezoek aan het nog kleine Bruggenhuisje ging niet ongemerkt voorbij en sindsdien zijn wij fan van Moustash! Want deze band brengt een rijkelijk gevarieerde set waarbij de luisteraar, de feestvierder en de meerwaardezoeker getrakteerd worden op een heerlijk mengsel van swing, ska, Franse chanson, Nederpop, liedkunst, Balkan, punk en bossanova. Met hun roots in het straatspektakel doorweven de mannen van Moustash deze muzikale weelde met spontane humor en poëzie. Songs over Eddy, over de zee, over haar, over moppekes, over boterkoeken...

Le Ravage d'Ali BabaWoensdag 14 augustus, 21.00 uur

jazz

Line-up

Le Ravage d'Ali Baba - 1.jpg

Een speciale avond, uitzonderlijk op een woensdagavond, dit try-out concert i.s.m. JazzLab series. In december lanceert JazzLab een tournee onder de noemer‘ Le Ravage d’Ali Baba’. Dit is een project van De Koffie Van Morgen, een platform van de Brusselse drummer Simon Plancke. Hij heeft een kwartet gevormd met Hendrik Lasure (Schntzl), Thijs Troch (Kabas) en Elias Devoldere (Nordmann). In het Bruggenhuis kunt u al getuige zijn van een try-out van deze JazzLab voorstelling. Engagement staat voorop in deze productie. Een nieuw kwartet uit de zogenaamde New Wave of Belgian Jazz dat de wantoestanden in de vluchtelingenkampen van Noord-Frankrijk en Brussel aankaart. Ze koppelen de release van hun eerste cd bovendien aan een bredere ambitie met geëngageerde teksten van schrijvers die zich het lot van de vluchtelingen aantrekken en foto's die door de kampkinderen zelf gemaakt werden.

Choro OriginalVrijdag 16 augustus, 20.00 uur

wereld muziek

Line-up

IMG_4498 (2)-1.jpg

Het is een jaarlijkse traditie dat gitarist Pierre Gevaert hier met zijn vrienden neerstrijkt voor een zomerse Choro sessie. De Choro is van origine Braziliaanse muziek die in de late 19e eeuw is ontstaan. De muziek ontstond uit een versmelting van Westerse salonmuziek en Afrikaanse ritmes binnengebracht door de slaven. De muziek wordt gebracht op authentieke instrumenten als de cavaquinho, de mandoline,de pandeiro, de dwarsfluit en de 7 snarige spaanse gitaar. Een avond vol hartverwarmende muziek, hopelijk zijn de zomerse temperaturen ook van de partij!

Duo Beerten & FinssonDonderdag 29 augustus, 20.00 uur

wereld muziek

Line-up

Beerten finsson-1.jpg

Het duo Beerten & Finsson bestaat uit een Belgische – Faeröer connectie. met Oscar Beerten op viool en hardanger viool en Ragnar Finsson op gitaar en stompbox. Zij brengen een bijzonder aanstekelijke mix van Keltische en Scandinavische folk die zij met heel veel overgave en speelplezier presenteren. Een ontdekking aan de Dender!

Les Princes des BoisVrijdag 6 september, 20.00 uur

pop

Line-up

Princes Des Bois-1.jpg

Het zijn goede geesten die terug keren. De Geraardsbergse groep Les Princes des Bois vormen de perfecte afsluiter van de zomerse sessies bij 't Bruggenhuis. Zanger Stefaan De Neve en de zijnen spelen heerlijke covers die iedereen wel kent, maar nog veel te weinig hoort spelen. De echte Golden Oldies van onder het stof gehaald door Les Princes des Bois in een puur akoestische setting. Goed voor een avond vol laatzomerse ambiance!

Bekijk Live Concert via YouTube filmpje

Rony Verbiest Trio, 22 november 2018.

Bluesette met trio Rony Verbiest Bekijk dit event op fb >>

Maandelijks Jazz concerten

Wij bieden in voor- en najaar maandelijks concerten met veel jazz, maar ook wereldmuziek en klassieke muziek komen aan bod. Tijdens de zomermaanden doen wij regelmatig zomersessies. Elke maand valt er wel iets te beleven in het Bruggenhuis. Volg ons op onze facebook pagina.

Jazz is vrije muziek, is levende muziek, is puur avontuur... Jazz staat bovendien open voor muziek uit alle windstreken, is soms stormachtig, soms windstil, het kan alle kanten opgaan. Daarom bestaan er misschien wel meer dan 1000 soorten jazz. Jazz is allang niet meer in een hokje te vangen. Maar iedere jazzmuzikant is op zoek naar schoonheid, naar ontroering, ieder op zijn eigen manier. Het Bruggenhuis probeert hun pad te volgen, van jong talent tot de gevestigde waarden, langs alle kruispunten van de muziek. Een ding staat vast: muziek en vooral jazzmuziek moet je live kunnen beleven en het Bruggenhuis biedt daarvoor een unieke intieme sfeer, geliefd bij de muzikanten en door het publiek...

Nieuwsbrief Het Bruggenhuis

Voor meer nieuws over concerten en andere info over taverne en jazzcafé Het Bruggenhuis.
privacybeleid