Concertagenda Het Bruggenhuis (onder voorbehoud wijzigingen)

Aanvang 21.00 uur

Zomersessies en Lionel Beuvens inviteert: vrije bijdrage

BASta²!Zondag 18 november 2018

Muziek van de Wereld

Line-up

 • Joris Vanvinckenroye - bas
 • Jana Arns - fluit
Basta².jpg

BASta! begon als het eenmansproject van contrabassist en componist Joris Vanvinckenroye (Aranis). Joris creëert muziek door zichzelf live te vermenigvuldigen tot een overweldigend basorkest. Elementen van klassiek, rock, jazz en folk worden heel natuurlijk gecombineerd in zijn muziek. De folkgroep Aranis is niet meer, maar leve BASta!² aangevuld met fluitiste Jana Arns (ook ex Aranis). Samen brengen ze filmische, opwindende, poëtische, meeslepende en eigenzinnige muziek en zo zouden we nog een paar regels kunnen vullen met beschrijvingen. Maar BASta!² is gewoon een uniek duo dat net zoals Aranis de grenzen van folk ver verlegd. Een bijzonder concert op onze bijzondere zondagmiddag concerten in 't Bruggenhuis!

Rony Verbiest TrioDonderdag 22 november 2018

Jazz

Line-up

 • Rony Verbiest - Accordeon
 • Mario Vermandel - Bas
 • Tony Gyselinck - Drums
system b 022 (2).jpg

Als accordeonist ontwikkelde Rony Verbiest een eigen stijl waarbij hij de traditionele musette vermengt met moderne jazz, klassieke en volksmuziek en natuurlijk ook de tango. Rony Verbiest was al eens in 't Bruggenhuis te gast samen met Philippe Thuriot, deze keer komt hij zijn nieuwe cd Rony Verbiest Swings from Brussels to Paris voorstellen. Een heerlijke reis van Petit Paris naar La mer du Nord waarbij ook chanson, blues en Bossa Nova de revue passeren. Heerlijke hartverwarmende muziek gebracht door muzikanten met een grote liefde voor hun vak.

Simon Raman SoloDonderdag 6 december 2018

Roots & Blues

Line-up

 • Simon Raman - gitaar, zang
Simon Raman -1.jpeg

Simon Raman is frontman van de Gentse rockband Raman. Raman kaapte in zijn korte bestaan al heel wat erkenning weg: winnaar van Jonge Wolven 2016. In april van 2017 volgde een eerste single ‘Maestoso’en later dat jaar behaalde de band vol overtuiging de overwinning van het provinciaal muziekconcours Oost.Best. De groep brengt rauwe rock met een stevige voet in de blues en roots grond. Alles begint immers bij goede potgrond. Maar om alleen op het podium te staan, moet je wel van goede huize komen. Dit jaar deed Absinth Minded man Toon Flerick het hem in 't Bruggenhuis voor. Wij zijn heel benieuwd hoe Simon het er vanaf gaat brengen, maar daar hebben we eigenlijk alle vertrouwen in! Simon Raman solo in 't Bruggenhuis!

Lionel Beuvens Special Motu EditionWoensdag 12 december 2018

Jazz

Line-up

 • Lionel Beuvens: drums, composities
 • Kalevi Louhivuori: trompet
 • Nicola Andrioli: Piano
 • Brice Soniano: bas
 • Frank Vaganée: saxofoon
Lionel.jpg

Woensdag 12/12 gaan wij speciaal open voor Lionel Beuvens Special Motu Edition. Het weergaloze Motu Quartet wordt deze keer nog uitgebreid met saxofonist Frank Vaganée (B.J.O.). Springlevende jazz met Kalevi Louhivuori (Trompet), Brice Soniano (Contrabas) Nicola Andrioli (Piano) en natuurlijk Lionel Beuvens op drums! Een feesteditie dus!!!

La Compagnie D'EliasZondag 12 december 2018

Wereldmuziek

Line-up

 • Triestan Driessens - Oud
 • Robbe Kieckens - Percussie
La Compagnie D'Elias.jpg

Percussionist Robbe Kieckens en Oudspeler Tristan Driessens zijn al jarenlang compagnons de route. Het werd hoog tijd eens iets in duo te doen. Eind november komt hun gezamelijke cd uit en u kunt in 't Bruggenhuis als een der eersten genieten van hun nieuwe project op het kruispunt van Oosterse en Ottomaanse lyriek.. Zij waren beide dit jaar nog te horen in het Soolmaan Quintet van Tristan Driessens. Het belooft een heel mooie afsluiter te worden van het concertseizoen in 't Bruggenhuis, want het is onze laatste dag van 't jaar!

Bekijk Live Concert via YouTube filmpje

Martin Balogh & The Gipsy Devils, 25 januari 2018.

Op 25 januari bracht Martin met zijn Gipsy Devils een hommage aan Django. Bekijk dit event op fb >>

Maandelijks Jazz concerten

Wij bieden in voor- en najaar maandelijks concerten met veel jazz, maar ook wereldmuziek en klassieke muziek komen aan bod. Tijdens de zomermaanden doen wij regelmatig zomersessies. Elke maand valt er wel iets te beleven in het Bruggenhuis. Volg ons op onze facebook pagina.

Jazz is vrije muziek, is levende muziek, is puur avontuur... Jazz staat bovendien open voor muziek uit alle windstreken, is soms stormachtig, soms windstil, het kan alle kanten opgaan. Daarom bestaan er misschien wel meer dan 1000 soorten jazz. Jazz is allang niet meer in een hokje te vangen. Maar iedere jazzmuzikant is op zoek naar schoonheid, naar ontroering, ieder op zijn eigen manier. Het Bruggenhuis probeert hun pad te volgen, van jong talent tot de gevestigde waarden, langs alle kruispunten van de muziek. Een ding staat vast: muziek en vooral jazzmuziek moet je live kunnen beleven en het Bruggenhuis biedt daarvoor een unieke intieme sfeer, geliefd bij de muzikanten en door het publiek...

Nieuwsbrief Het Bruggenhuis

Voor meer nieuws over concerten en andere info over taverne en jazzcafé Het Bruggenhuis.
privacybeleid