Concertagenda Het Bruggenhuis (onder voorbehoud wijzigingen)

Aanvang 21.00 uur

Zomersessies en Lionel Beuvens inviteert: vrije bijdrage

Yves Peeters - HAVENDonderdag 21 februari - 21.00 u

jazz

Line-up

 • Yves Peeters - drums, composities
 • Yannick Peeters - bas
 • Marijke Hellemans - gitaar
 • Erik Bogaerts - sax
ema_0409.jpg

Met het nieuwste project van drummer Yves Peeters “Haven” halen wij alweer iets bijzonders voor u in huis. Yves Peeters omschrijft zijn muzikaal project als: nieuwe band, oude muziek. Hij ziet de muziek van dit nieuwe kwartet als een haven, een ontmoetingsplaats voor allerhande religies, nationaliteiten en culturen. De haven, een plaats waar men muziek speelde die van generatie op generatie werd doorgegeven; de zogenaamde traditionals. Standards dus, maar deze keer niet uit Amerika, maar uit de hoeken van de Mediterrane wereld. De muzikanten die u als luisteraar daarnaar toevoeren zijn niet de minste: saxofonist Erik Bogaerts (Mephiti, Llop), bassiste Yannick Peeters (Jacob Bro, Claron Mcfadden, Fundament) en gitariste Marijke Hellemans (Alfredo, Zsa, Zsa, Zsu) en natuurlijk Yves Peeters (Yves Peeters Group, Tuur Florizoone, Barbara Wiernik) zelf op drums. Het belooft een zeer sfeervolle muzikale jazzcruise te worden langs havens vol muziek en verhalen van weemoed en verlangen...

Lautaro Tissera FavaloroDonderdag 28 februari - 21.00 u

wereld muziek

Line-up

 • Lautaro Tissera Favaloro- gitaar
maxresdefault.jpg

Argentinië, het zalige, weemoedige en passionele land van de tango, van Astor Piazzolla, van Eduardo Falu, van de milonga, de zamba en andere opzwepende muziekvormen, dat Argentinië dus, daar komt de gitarist voor dit avondconcert in 't Bruggenhuis vandaan. Lautaro Tissera Favaloro, alleen zijn naam al is muziek in de oren! Lautaro speelde op gitaarfestivals van Latijns Amerika, Spanje, India en doet tijdens zijn Europese tournée ook het bescheiden Bruggenhuis in Geraardsbergen aan. U kunt getuige zijn van een reis langs de ritmes en melodiën van de rijke Argentijnse folklore en dansen. In 2008 nam Lautaro zijn eerste solo cd op: Tiempo Muerto. Nu, meer dan tien jaar later laten wij u hier genieten van zijn Música Argentina por Guitar.

La Sentinelle de la ChansonZondag, 3 maart- 14.30 uur

Chanson

Line-up

 • Sofie Manes - zang
 • Jonathan Manes - gitaar
 • Pieter Mortier - bas
Sentinelle (3).jpg

Bij het horen van de klanken van “La Sentinelle de la chanson” wordt je meteen meegevoerd naar het Frankrijk van voor den oorlog. Met haar heldere stem brengt Sofie Manes de nostalgische klanken van het Franse sentiment tot leven. Begeleid door zanger-gitarist Jonathan Manes en Pieter Mortier op contrabas geeft het jonge trio hun eigen interpretatie aan de bekende, maar vooral ook de minder bekende liedjes uit het Franse chanson. “Un instant d’infini, un instant de rêves...”

Duo Vladimirov - Högstadius Donderdag 7 maart - 21.00 uur

Wereldmuziek

Line-up

 • Vladimir Vladimirov - Mandoline
 • Sofia Högstadius - Viool
12998585_804509889692835_4396036204805337685_n.jpg

Ook dit jaar staat het Bruggenhuis open voor een concert door enkele muzikanten die deelnemen aan Wouter Vandenabeele's project Fiddlers on the Move in de Gentse Centrale. Zo krijgt u hier de gelegenheid unieke muzikanten aan het werk te horen. De Bulgaar Vladimir Vladimirov bespeelt een soort van Bulgaarse mandoline en doet dat op bepaald virtuoze wijze. U krijgt er meteen het sentiment en de melancholie van de Balkan bij. De Scandinavische violiste Sofia Högstadius voelt die sfeer perfect aan. Een uitzonderlijk duo dus tijdens een uitzonderlijk concert in 't Bruggenhuis!

Trio KREISDonderdag 14 maart - 21.00 u

jazz - soundscapes

Line-up

 • Stan Maris - Accordeon
 • Kobe Boon - Bas
 • Benjamin Hermans - Saxen; Klarinet
Foto Kreis ((c) Leon De Backer) gewoon.jpg

Het trio Kreis baant zich een eigenzinnige weg tussen hedendaags klassiek, jazz en filmische, repetitieve muziek. Het is bepaald bedwelmende muziek vol ongekende klankkleuren, ook door de onalledaagse combinatie van bas, bariton sax en accordeon. Het levert muziek van een soms bijna sacrale schoonheid op. Zij komen in Het Bruggenhuis hun eerste ep ASKR voorstellen. Te ontdekken!

GYULA CSIKOS QUARTETZondag 24 maart - 14.30 u

Wereldmuziek

Line-up

 • Gyula Csikos - cymbalom
 • Miki Hosszu - Contrabas
 • Zoli Kekenj - Gitaar
 • Joska Balogh - Viool
thumbnail_Csikos-3 - kopie.png

Ook deze zondag kunt u in het Bruggenhuis weer genieten van grensoverschrijdende muziek en wel uit Hongarije deze keer. Gyula Csikos is een virtuoos op de cymbalom. Gedurende vele jaren reisde en speelde hij in Europa en Amerika en hij mag zonder meer gezien worden als één van de beste cymbalomspelers van de lage landen. Het is voor ons een eer om hem in het Bruggenhuis te mogen verwelkomen. Verwacht u aan een wervelende mengeling van zigeunermuziek en Hongaarse traditionele muziek.

Bekijk Live Concert via YouTube filmpje

Rony Verbiest Trio, 22 november 2018.

Bluesette met trio Rony Verbiest Bekijk dit event op fb >>

Maandelijks Jazz concerten

Wij bieden in voor- en najaar maandelijks concerten met veel jazz, maar ook wereldmuziek en klassieke muziek komen aan bod. Tijdens de zomermaanden doen wij regelmatig zomersessies. Elke maand valt er wel iets te beleven in het Bruggenhuis. Volg ons op onze facebook pagina.

Jazz is vrije muziek, is levende muziek, is puur avontuur... Jazz staat bovendien open voor muziek uit alle windstreken, is soms stormachtig, soms windstil, het kan alle kanten opgaan. Daarom bestaan er misschien wel meer dan 1000 soorten jazz. Jazz is allang niet meer in een hokje te vangen. Maar iedere jazzmuzikant is op zoek naar schoonheid, naar ontroering, ieder op zijn eigen manier. Het Bruggenhuis probeert hun pad te volgen, van jong talent tot de gevestigde waarden, langs alle kruispunten van de muziek. Een ding staat vast: muziek en vooral jazzmuziek moet je live kunnen beleven en het Bruggenhuis biedt daarvoor een unieke intieme sfeer, geliefd bij de muzikanten en door het publiek...

Nieuwsbrief Het Bruggenhuis

Voor meer nieuws over concerten en andere info over taverne en jazzcafé Het Bruggenhuis.
privacybeleid