Concertagenda Het Bruggenhuis (onder voorbehoud wijzigingen)

Aanvang 21.00 uur

Zomersessies en Lionel Beuvens inviteert: vrije bijdrage

Les SomnambulesVrijdag ? juli 2018

Swingjazz

Line-up

  • Jonathan Manes - zang, gitaar
  • Pieter Mortier - bas
  • Timoté Lemaire - trombone
  • Gast
IMG_2850 (2).JPG

Eerste concert van de vrijdagconcerten te beluisteren vanop het terras. Les Somnambules brengen oude jazz uit de hoogdagen van Django Reinhardt. Gitarist, zanger Jonathan Manes was onlangs nog hier te gast met Lamoral en Koen De Cauter. Swingjazz van voor den oorlog. Bij winst van de duivels wordt dit concert naar een andere datum verschoven!

Nomad Swing TrioVrijdag 13 juli 2018

Swingjazz

Line-up

  • Ine Smet - zang, accordeon
  • Seppe Van Tilborg - gitaar
  • Dajo De Cauter - bas
Nomad Swing Trio.jpg

Het Nomad Swing Trio brengt persoonlijke bewerkingen van parels uit het Franse Chanson, aangevuld met melodieën en liederen uit Oost Europa tot bij ons. Verder staat er naast een zorgvuldige selectie van swing en blues ook eigen werk op het repertoire. Bas, zang, accordeon en gitaar , meer heeft het Nomad Swing Trio niet nodig om de tijd en de geest van Django naar hier te halen.

Les Princes des BoisVrijdag 20 juli 2018

Line-up

lES pRINCES dES bOIS.jpg

Zanger, gitarist Stefaan De Neve behoeft in het Geraardsbergse natuurlijk geen introductie. Ooit speelde hij met Bonbonne Gaas nog in het oude kleine café. Bonbonne Gaas is niet meer, leve Les Princes des Bois!

Jonathan Muanza InvitesVrijdag 27 juli 2018

Line-up

Jonathan Muanza.jpg

Jonathan Muanza zorgde al voor heel wat stomende optredens in 't Bruggenhuis, met de Afrobelgians, in een kleine jazzbezetting of met onversneden Congolese beat.Geen idee wat het deze keer gaat worden, maar swingen zal het!

Kosice ExpressVrijdag 3 augustus 2013

Roma Romantiek

Line-up

Martin Balogh.jpg

De Slowaakse Gentenaar en Roma muzikant Martin Balogh was al eens hier te gast samen met zijn Gipsy Wolves en Fapy Lafertin, zie het filmpje op onze website. Deze keer komt hij met een ander maar evenzeer onweerstaanbaar swingend zigeuner kwartet naar het Bruggenhuis: Kosice Express

Duke Jamal TrioVrijdag 10 augustus 2018

Line-up

  • Matthias Dewilde - Fender Rhodes
  • Zjef Van Streenbergen - bas
  • Wannes Cornelis - drums
JazzInDeBib-Duke jamal Trio.jpg

Met hun combinatie van basgitaar, drums en Fender Rhodes brengt het Duke Jamal Trio een mix van standards, hedendaagse stukken en eigen composities. Het drietal leerde elkaar kennen in het najaar van 2016 aan het conservatorium van Gent, en sindsdien spelen ze samen verbonden door naar een sterk gevoel voor groove en een mooie sound... Te ontdekken in 't Bruggenhuis!

Brazilian Choro SessionsVrijdag 17 augustus 2018

Line-up

Choro Pierre Gevaert.jpg

De zomerse Braziliaanse Choro muziek van en met Pierre Gevaert is een traditie in 't Bruggenhuis aan het worden. Akoestische Braziliaanse muziek op originele instrumenten geven deze avond altijd een warme gloed en als er toevallig Brazilianen in huis zijn gaan de tafels aan de kant!

Toon Vlerick SoloVrijdag 24 augustus 2018

Line-up

Toon Vlerick.jpg

Tijdens dit solo concert bewijst de gitarist van Absynthe Minded dat hij er met zijn eigen werk staat als rasperformer en geniale gitarist! Toon Vlerick begon zijn carrière als jazzgitarist. Nadien tourde hij 4 jaar door de Europese blues-scene met Guy Verlinde & The Mighty Gators en momenteel is hij vooral te horen bij Absynthe Minded en in de Gentse blues-scene. Een one-man show. Eerlijk en rauw. Blues & sounds cross-over op niveau!!!

La ManoucheVrijdag 20 september 2018

Line-up

DSC_1817.JPG

La Manouche heeft een programma van hartverscheurende liederen uit de Roma en Sinti cultuur, begeleid met vurig gitaarwerk ( o.a. Django Reinhardt) en melodisch klarinetspel. Deze groep laat gipsyswing, flamenco en Balkan samensmelten tot een unieke sound. Tijdens het concert krijgt u tekst en uitleg over de gezongen stukken en achtergrond informatie over het reizende volk, de Sinti. Pure Roma muziek met o.a. de Nederlandse gitarist Manito...

Bekijk Live Concert via YouTube filmpje

Martin Balogh & The Gipsy Devils, 25 januari 2018.

Op 25 januari bracht Martin met zijn Gipsy Devils een hommage aan Django. Bekijk dit event op fb >>

Maandelijks Jazz concerten

Wij bieden in voor- en najaar maandelijks concerten met veel jazz, maar ook wereldmuziek en klassieke muziek komen aan bod. Tijdens de zomermaanden doen wij regelmatig zomersessies. Elke maand valt er wel iets te beleven in het Bruggenhuis. Volg ons op onze facebook pagina.

Jazz is vrije muziek, is levende muziek, is puur avontuur... Jazz staat bovendien open voor muziek uit alle windstreken, is soms stormachtig, soms windstil, het kan alle kanten opgaan. Daarom bestaan er misschien wel meer dan 1000 soorten jazz. Jazz is allang niet meer in een hokje te vangen. Maar iedere jazzmuzikant is op zoek naar schoonheid, naar ontroering, ieder op zijn eigen manier. Het Bruggenhuis probeert hun pad te volgen, van jong talent tot de gevestigde waarden, langs alle kruispunten van de muziek. Een ding staat vast: muziek en vooral jazzmuziek moet je live kunnen beleven en het Bruggenhuis biedt daarvoor een unieke intieme sfeer, geliefd bij de muzikanten en door het publiek...

Nieuwsbrief Het Bruggenhuis

Voor meer nieuws over concerten en andere info over taverne en jazzcafé Het Bruggenhuis.
privacybeleid