Concertagenda Het Bruggenhuis (onder voorbehoud wijzigingen)

Aanvang 21.00 uur

Zomersessies en Lionel Beuvens inviteert: vrije bijdrage

Trio KREISDonderdag 14 maart - 21.00 u

jazz - soundscapes

Line-up

 • Stan Maris - Accordeon
 • Kobe Boon - Bas
 • Benjamin Hermans - Saxen; Klarinet
Foto Kreis ((c) Leon De Backer) gewoon.jpg

Het trio Kreis baant zich een eigenzinnige weg tussen hedendaags klassiek, jazz en filmische, repetitieve muziek. Het is bepaald bedwelmende muziek vol ongekende klankkleuren, ook door de onalledaagse combinatie van bas, bariton sax en accordeon. Het levert muziek van een soms bijna sacrale schoonheid op. Zij komen in Het Bruggenhuis hun eerste ep ASKR voorstellen. Te ontdekken!

GYULA CSIKOS QUARTETZondag 24 maart - 14.30 u

Wereldmuziek

Line-up

 • Gyula Csikos - cymbalom
 • Miki Hosszu - Contrabas
 • Zoli Kekenj - Gitaar
 • Joska Balogh - Viool
thumbnail_Csikos-3 - kopie.png

Ook deze zondag kunt u in het Bruggenhuis weer genieten van grensoverschrijdende muziek en wel uit Hongarije deze keer. Gyula Csikos is een virtuoos op de cymbalom. Gedurende vele jaren reisde en speelde hij in Europa en Amerika en hij mag zonder meer gezien worden als één van de beste cymbalomspelers van de lage landen. Het is voor ons een eer om hem in het Bruggenhuis te mogen verwelkomen. Verwacht u aan een wervelende mengeling van zigeunermuziek en Hongaarse traditionele muziek.

Lionel Beuvens InviteertDonderdag 28 maart, 21.00 u

Jazz

Line-up

 • Cedric De Lat - trompet
 • Lionel Beuvens - drums
 • Zjef Van Steenbergen - bas
 • Wouter Van Den Broeck - piano
Cedric.jpg

Het eerder voorziene concert door het Sultry Trio wordt vervangen door Lionel Beuvens inviteert en het wordt weer een mooie versie met jong talent van eigen bodem. Cedric De Lat, studeert tegenwoordig aan het Gentse conservatorium en speelt o.a. bij de Bravo Big Band en Jake Walker. Op bas deze avond: Zjef van Steenbergen (Trio Duke Jamal) en Wouter Van Den Broeck (Jake Walker, Screens) op piano, dat belooft!!! Vrije Bijdrage, iedereen welkom!

Verbiest - De Cauter - LafertinDonderdag 4 april, 21.00u

jazz

Line-up

 • Rony Verbiest - accordeon
 • Koen De Cauter - zang, saxofoon
 • Fapy Lafertin - gitaar
Koen - Fapy_Rony-2.jpg

Ook weer een avond om naar uit te kijken; drie grootheden bij elkaar. Saxofonist, accordeonist Rony Verbiest verzorgde eind vorig jaar nog een héél mooi en uitverkocht concert met zijn jazztrio in 't Bruggenhuis. Gitarist, zanger, saxofonist Koen De Cauter mag gezien worden als dé pionier van de Gipsy Swing in België met de groep Waso . Gitarist Fapy Lafertin is dan weer een meester op zijn instrument en is muzikaal gezien een directe volgeling van Django Reinhardt. Drie grootheden dus, maar ook drie hechte vrienden die garant staan voor een warme avond vol schone muziek. Pure romantiek aan de waterkant ...

Roma Feestdag met de Gipsy DevilsDonderdag 11 april, 21.00 u.

Gipsy music

Line-up

 • The Gipsy Wolves - zang, gitaar, piano, bas
Gipsy Wolves.jpg

11 april wordt gezien als de officiële feestadg voor de Roma, het rond-trekkende volk zonder vaste woonplaats, die wij dan maar zigeuners noemen. Vorig jaar was accordeonsit, pianist Martin Balogh al eens te gast in 't Bruggenhuis met de Gipsy Wolves en als speciale gast: Fapy Lafertin. Een overvol Bruggenhuis beleefde toen een onvergetelijke avond vol opzwepende Roma muziek. Dat komen zij dus nog eens overdoen op hun eigenste feestdag: 11 april in het Geraardsbergse Bruggenhuis.

Trio Les Doigts PerdusZondag 21 april, 14.30 u.

Wereldmuziek

Line-up

 • Jeanneke Van Roeyen - viool
 • Niels Arnoult - accordeon
 • Anouk Sanczuk - viool
Les Doigts perdus.jpg

Les Doigts Perdus is een trio dat is ontstaan uit de gedeelde voorliefde voor de Balkan muziek met uitbreiding naar alle muziek waar leven in zit. Violistes Anouk Sanczuk, Jeanneke Van Roeyen en accordeonist Niels Arnoult leerden elkaar kennen via het socio-cultureel muziek project De Karavaan; een samenwerking tussen Roma en niet-Roma muzikanten. Violiste Anouk Sanczuk kennen wij hier van het Duo De Schepper – Sanczuk. Les Doigts Perdus staat ongetwijfeld in voor weer eens een mooie zondagmiddag in 't Bruggenhuis!

Toon Vlerick TrioDonderdag 25 april, 21.00 u.

Blues

Line-up

 • Toon Vlerick - zang, gitaar
 • Filip Vandebril - bas
 • Frederick Van den Berghe - drums
Vlerick.jpg

Wie er vorig jaar tijdens de zomersessies niet bij kon zijn, krijgt nog een tweede en uitgebreidere kans. Absynth Minded gitarist Toon Vlerick bracht toen een bepaald bezwerend concert waarbij hij alleen en gewapend met zang en gitaar het hele Bruggenhuis inpalmde. Hij komt op deze donderdag nog eens terug met versterking. Filip Vandebril; bassist bij Black Flower, Lady Linn en drummer Frederick Van den Berghe; drummer bij Compro oro, Lester's Blues, Koen De Cauter, Arno, Tiny Legs Tim en vele, vele anderen. Kortom Toon komt met een zeer sterk trio terug naar het Bruggenhuis. Zie dat u het deze keer niet mist, en wie er destijds bij was, weet waarom nog eens terug te keren...

Bekijk Live Concert via YouTube filmpje

Rony Verbiest Trio, 22 november 2018.

Bluesette met trio Rony Verbiest Bekijk dit event op fb >>

Maandelijks Jazz concerten

Wij bieden in voor- en najaar maandelijks concerten met veel jazz, maar ook wereldmuziek en klassieke muziek komen aan bod. Tijdens de zomermaanden doen wij regelmatig zomersessies. Elke maand valt er wel iets te beleven in het Bruggenhuis. Volg ons op onze facebook pagina.

Jazz is vrije muziek, is levende muziek, is puur avontuur... Jazz staat bovendien open voor muziek uit alle windstreken, is soms stormachtig, soms windstil, het kan alle kanten opgaan. Daarom bestaan er misschien wel meer dan 1000 soorten jazz. Jazz is allang niet meer in een hokje te vangen. Maar iedere jazzmuzikant is op zoek naar schoonheid, naar ontroering, ieder op zijn eigen manier. Het Bruggenhuis probeert hun pad te volgen, van jong talent tot de gevestigde waarden, langs alle kruispunten van de muziek. Een ding staat vast: muziek en vooral jazzmuziek moet je live kunnen beleven en het Bruggenhuis biedt daarvoor een unieke intieme sfeer, geliefd bij de muzikanten en door het publiek...

Nieuwsbrief Het Bruggenhuis

Voor meer nieuws over concerten en andere info over taverne en jazzcafé Het Bruggenhuis.
privacybeleid